Алпинистки
услуги

При строителството на жилищни сгради преди 2000 година направата на топлоизолация на покрив, изолация на фасада или топлоизолиране на под е било изключителен лукс, а направените с необходимата изолация сгради – единици. С въвеждането на „Наредба № 7 от 2004 г. за топлосъхранение и икономия на енергия в сградите“, топлоизолацията става задължителен компонент в строителството.

С промяната на строителните нормативи се отвори нова ниша на трудовия пазар и ние за пръв път се запознахме с технологията и видовете изолационни материали. Първоначалният ентусиазъм и любопитството на няколко младежи ни помогна да започнем, а дори не знаехме как да завържем въжетата. Да работим като алпинисти постепенно се превърна от шега в сериозна и отговорна работа.

Като едни от първите работници занимаващи се с монтаж на топлоизолация по алпийски способ, бяхме затрупани с множество поръчки, а желаещите да изолират своите апартаменти трябваше да чакат с месеци. През 2007г. създадохме фирма Топлоизолация ЕООД и се превърнахме в една от първите фирми занимаваща се специализирано с индустриален алпинизъм.

Към този момент имаме направена топлоизолация на хиляди самостоятелни апартаменти и фасади със затруднен достъп. Въпреки, че фирмата постепенно разшири своя диапазон на работа със закупуването на големи количества скеле, алпинистките услуги останаха най-романтичния период от развитието на фирмата, а алпинистите работещи при нас все още са едни от най-опитните ни служители.

Често задавани въпроси

Няма пречки за това, стига да спазите законоустановения ред.

Да, могат да се спуснат и да работят и от керемиден покрив, но е добре да се избягва този вариант заради възможни щети по покрива. Като алтернатива се препоръчва анкериране към стрехите.

Основната функция на козирката е да защитава от повреждане на горния ръб на изолацията, проникване на вода зад нея и запазване на мазилката от силни замърсявания.

Цените и при двата начина на монтаж на топлоизолацията са еднакви. Възможно е да има разлики в ценообразуването, ако са необходими допълнителни дейности или усилия за направата на топлоизолация.

Когато достъпа до фасадата е ограничен или са необходими строително-ремонтни дейности на голяма височина.

Алпинистки услуги

Ние сме насреща за предоставяне на оферта за извършване на саниране с алпинистки способ.

Заяви оглед

Заявете безплатен оглед на мястото, което се нуждае от алпинистки услуги, нашата компания ще Ви даде най-добри условия за реализация.
Поискай оферта
climber 01
climber 02
climber 03

Други услуги

Безплатен оглед

Моля, попълнете формата по-долу. Ще се свържем с Вас във възможно най-кратък срок, за да уговорим и осъществим безплатен оглед на обекта. Очаквайте обаждане от нас! :)