Алпинистки
услуги

При строителството на жилищни сгради преди 2000 година направата на топлоизолация на покрив, изолация на фасада или топлоизолиране на под е било изключителен лукс. 

Направените с необходимата изолация сгради са били единици, а наемането на алпинисти за алпинистки услуги абсолютна химера.

С въвеждането на „Наредба № 7 от 2004 г. за топлосъхранение и икономия на енергия в сградите“, топлоизолацията става задължителен компонент в строителството, а узаконяването на новопостроена сграда без нея – невъзможно. 

С промяната на строителните нормативи се отвори нова ниша на трудовия пазар и ние за пръв път се запознахме с технологията и видовете изолационни материали.

Необходимостта от алпинисти за  извършването на алпинистки услуги и работата на трудно достъпни места беше осезаема, а квалификация за дейността непонятно явление.

Първоначалният ентусиазъм и любопитството на няколко младежи ни помогна да започнем, а дори не знаехме как да завържем въжетата. 

В началото търсенето на алпинисти за алпинистки услуги беше свързано с монтаж на външна изолация на панелни апартаменти.

 Постепенно задачите повишаваха степента на трудност докато не започнахме да правим изолация на големи фасади изискващи сръчност и бързина  на работа.

Като едни от първите алпинисти занимаващи се с монтаж на външна изолация по алпийски способ, бяхме затрупани с множество поръчки, а желаещите да изолират своите апартаменти трябваше да чакат с месеци.

През 2007г. създадохме фирма Топлоизолация ЕООД и се превърнахме в една от първите фирми занимаваща се специализирано с индустриален алпинизъм и алпинисти услуги.

С течение на времето познанията и опита ни се трупаха лавинообразно и с всеки изминал ден момчетата се превръщаха в истински професионалисти. 

 Младежките години отминаха, но успяхме да запазим приятелството си до момента, а сплотения екип от алпинисти се превърна в истински машина, работата на която прави впечатление на момента.

Към този момент имаме направена изолация от алпинисти на хиляди самостоятелни апартаменти и фасади със затруднен достъп. 

С гордост можем да заявим, че никога не се е налагало да поправяме направена от нас изолация въпреки липсата на учители и информация за технология на монтаж стартирайки нашето начинание.

Като всичко това се дължи на огромното желание и старание което влагаме в работата си запазени до ден днешен.

Въпреки, че фирмата постепенно разшири своя диапазон на работа със закупуването на големи количества скеле, работата на алпинистите и алпинистките услуги останаха най-романтичния период от развитието на фирмата.

Алпинистите работещи при нас все още са едни от най-опитните ни служители.

Често задавани въпроси

Можете да направите външна изолация на апартамент, като спазите законоустановения ред в Закона за управление на етажната собственост.

Да, могат да се спуснат и да работят и от керемиден покрив, но е добре да се избягва този вариант заради възможни щети по покрива. Като алтернатива се препоръчва анкериране към стрехите.

Основната функция на козирката е да защитава от повреждане на горния ръб на външната топлоизолация, проникване на вода зад изолацията и запазване на мазилката от силни замърсявания.

Цените и при двата начина за направа на външна изолация са еднакви. Възможно е да има разлики в ценообразуването, ако са необходими допълнителни дейности или усилия за направата на топлоизолация.

Когато достъпа до фасадата е ограничен или са необходими строително-ремонтни дейности на голяма височина.

climber 01
Алпинистки услуги
climber 03

Други услуги

Безплатен оглед

Моля, попълнете формата по-долу. Ще се свържем с Вас във възможно най-кратък срок, за да уговорим и осъществим безплатен оглед на обекта. Очаквайте обаждане от нас! :)